Notice: Undefined offset: 53 in /home/shiaac/public_html/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Trying to get property 'rules' of non-object in /home/shiaac/public_html/libraries/src/Access/Access.php on line 608

Notice: Undefined offset: 53 in /home/shiaac/public_html/libraries/src/Access/Access.php on line 613

Notice: Trying to get property 'rules' of non-object in /home/shiaac/public_html/libraries/src/Access/Access.php on line 613

آیین نامه آموزشی سطح سه رشته های تخصصی

به منظور اینجاد نظم بیشتر در اجرای برنامه های آموزشی  و وحدت رویه  در اصول اجرای واحد های آموزش تخصصی، آیین نامه آموزشی سطح سه رشته های تخصصی با لحاظ مصوبات شورای محترم عالی حوزه علمیه و جهت تسهیل در امور آموزشی و به منظور بر طرف کردن کاستی های آیین نامه سابق به شرح ذیل مورد بازنگری و تدوین مجدد قرار گرفت.
تعاریف
الف) دوره های تحصیلی:
مجموعه ای از دروس منسجم، هماهنگ و به هم وابسته در یک رشته یا گرایش تحصیلی است که در نظام خاص در مدتی معین به صورت منظم به دانش پژوه ارائه می شود تا سرانجام به دریافت یکی از مدارک مرسوم حوزوی در دوره سطح یک، سطح دو، سطح سه و سطح چهار منجر شود.


ب. رشته: یکی از علوم ومعارف اسلامی و یادانشهای مورد نیاز حوزه است که  در موضوعی متمایز از دیگر موضوعات است و به یک آرایی مشخص می انجامد.
ج: گرایش:
جهت گیری تخصصی در یک رشته تحصیلی است.
د. اجرا:
فرایند پذیرش طلاب تا مرحله اعطای مدرک می باشد.
ه. مرکز تخصصی.
واحد آموزشی حوزوی است که یکی از رشته های تخصصی مورد نیاز را باگرایش های مربوطه ارائه نماید.
و. مؤسسه آموزش عالی:
واحد آموزشی حوزوی است که دو یا چند رشته تخصصی مورد نیاز را با گرایش های مربوطه ارائه نماید.


گزیده ای از آیین نامه آموزشي (سطح3)
به منظور آگاهی بیشتر شیعه پژوهان از مقررات و ضوابط مهم آموزش مواردی از آیین نامه تقدیم می گردد.
ماده1: آخرین مهلت تحویل گواهی سطح 2 (تکمیل کتبی وشفایی پایه 9 باحد اقل معدل چهارده) حد اکثر تا آغاز نیم سال دوم سال تحصیلی است و الا مجاز به ادامه تحصیل نمی باشد.
تبصره1: درصورت عدم تکمیل پایه 9 تاپایان ترم اول و عدم تکمیل پایه 10 تا پایان ترم دوم، شهریه و ادامه تحصیل شیعه پژوه را مورد باز نگری قرار می گیرد.
ماده 2. مقدار واحد های هر نیمسال تحصیلی حد اقل ده  و حد اکثر شانزده واحد می باشد.
ماده3. طول مدت دوره تحصیل با فرض احتساب دو نیمسال مرخصی ترمی  و بدون احتساب زمان پایان نامه (شش ماه الی یک سال) برای سطح3  حد اکثر8 نیمسال می باشد.
ماده 4. برگزاری امتحان، مشروط به حد نصاب رسیدن برگزاری هر درس است که حد اقل چهارده و حد اکثر شانزده جلسه می باشد در غیر این صورت باید جلسات جبرانی بر گزار گردد.
تبصره 1: هر جلسه درس برای دروس یک واحدی یک ساعت و برای دروس دو واحدی دو ساعت و برای دروس سه واحدی سه ساعت در نظر گرفته شده است.
ماده 5. معدل نمرات شیعه پژوه اعم از قبولی و ردی در هیچ نیمسال نباید کمتر از 14 باشد در غیر این صورت مشروط می گردد.
تبصره: شیعه پژوه مشروط، در نیمسال بعد نمی تواند بیش از ده واحد انتخاب نماید مگر آنکه نیمسال آخر سال تحصیلی وی باشد و از سقف بیست واحد (20 ساعت) تجاوز نکند.
ماده6. در موارد ذیل شیعه پژوه از ادامه تحصیل منع می شود: 1. در دو نیمسال متوالی یا سه نیمسال غیر متوالی مشروط گردد. ماده8. در حد اکثر مدت دوره موفق به اتمام درس ها نشود. 3. بدون درخواست مرخصی ترمی، در درس شرکت نکند.4. به دلایل مسائل غیر آموزشی و  به تشخیص مراجع ذی صلاح منع گردد.
ماده7. حضور شیعه پژوه در تمامی برنامه های درسی و دیگر فعالیت های آموزشی و پژوهشی دوره الزامی است و ساعات غیبت وی در هر درس نباید از سه شانزدهم تمامی ساعات آن درس فراتر رود، در غیر این صورت گرچه موجه باشد علاوه بر نمره صفر آن درس حذف می گردد و در چنین وضعیتی رعایت حد اقل واحد، الزامی نیست.
ماده8. تأخیر در جلسات درس بیش از ده دقیقه و همچنین تأخیر کمتر از ده دقیقه در چهار جلسه یک ساعت غیبت محسوب می گردد.
ماده9. غیبت موجه در امتحان هر درس که تشخیص آن به عهده معاون آموزش مرکز می باشد، موجب حذف آن درس می شود و شیعه پژوه موظف است در اولین نیمسال ارائه درس آن را مجدّدا انتخاب نموده و فقط در امتحان آن درس شرکت نماید که تأثیر در سقف حد اقل و حد اکثر واحد  ها ندارد. غیبت غیر موجه در امتحان به منزله گرفتن نمره صفر در آن درس است.
ماده10. زمان در خواست مرخصی ترمی از یک ماه قبل از شروع نیمسال تحصیلی می باشد و استفاده از مرخصی در نیمسال اول مجاز نمی باشد.
ماده11. حد اقل نمره قبولی در هر درس 12 است. در صورتی که شیعه پژوه موفق به کسب نمره قبولی نشود، ملزم به اخذ مجدّد درس و شرکت در کلاس و امتحان آن درس می باشد.
ماده12. زمان اعتراض به نمرات امتحانی فقط تا ده روز پس از اعلام نمرات می باشد و بعد از زمان مقرر، نمرات غیر قابل تغییر است.
ماده13. تمامی نمرات دروس(قبولی، مردودی) در کارنامه ثبت و در معدل نمرات نیمسال محاسبه می گردد.
ماده14. رعایت ترتیب دروس از جمله پیش نیاز ها در گذراندن واحد های تحصیلی الزامی می باشد.
ماده15. ترک تحصیل بدون عذر موجه در یک نیمسال، انصراف از تحصیل محسوب می شود.
ماده16. انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی مانند تحقیق درسی تکالیف درسی و شرکت فعال در مباحث کلاس، درچهار درس تخصصی در هر نیمسال الزامی بوده و نمره آن بر اساس جدول توزیع نمرات زیر، در نمره نهایی آن درس محاسبه می گردد.
الف: فعالیت کلاسی: 3 نمره از 20 نمره.
ب: تحقیق ضمن آموزش یا امتحان میان ترم 5 نمره از 20 نمره.
ج: پایان ترم 12 نمره از 20 نمره
ماده17. شیعه پژوه موظف است پس از گذراندن حد اقل یک سوّم از واحدهای درسی وحد اکثر دو سوّم اقدام به تدوین پایان نامه نماید و با اخذ موضوع طرح تفصیلی خود را  به مدارک علمی حوزه علمیه استان قم پیشنهاد دهد.
تبصره1: در صورتیکه شیعه پژوه گواهی اخذ موضوع مصوب پایان نامه خود را حد اکثر پس از گذراندن دو سوم واحد ها ارائه ننماید در ادامه اخذ شهریه و برخور داری از سایر امتیازات وی تجدید نظر می شود.